Obtinere avize si autorizatii

<< back

1. Fara birocratie deranjanta

Obtinem pentru Dvs. toate avizele si acordurile necesare construirii sau modernizarii unui imobil scutindu-va astfel de birocratia anevoioasa.

 

Rezultatul activitatii noastre este ca pentru Dvs., inca din faza de proiectare/ autorizare si ulterior in executia unei case la cheie, experienta sa fie cât mai placuta si lipsita de stres sau probleme.

2. Totul intr-un singur loc

Ne ocupam de toate etapele pe care le presupune derularea proiectului Dvs. Imobiliar incepand de la lucrari topografice initiale, studii si expertize tehnice, obtinere documentatii cadastrale, Certificate de Urbanism, avize necasare constructiei si bransamentelor de utilitati si a Autorizatiei de Construire.

Bazati pe  experienta acumulata  in domeniu, de peste 10 ani, va oferim expertiza si cunostintele noastre  dar si suportul necesar in vederea indeplinirii cu success si eficienta a proiectului Dvs. Imobiliar.

3. Echipa de profesionisti

Despre serviciile noastre

1. Obtinere certificat urbanism

Primul pas in demararea unui proiect de constructii il reprezinta obtinerea Certificatului de urbanism.

Este vorba despre documentul informative  prin care se furnizeaza solicitantului elementele importante referitoare la: regimul juridic al proprietatii, conditiile regimului tehnic pe care trebuie sa le indeplineasca constructia: aliniament stradal, retrageri, regim de inaltime, numar de etaje si indicatori urbanistici.

 De asemenea pot aparea informatii suplimentare conform regimului stabilit  prin PUZ / PUG al localitatii sau hotarari de Consiliu local.

2. Elaborare Studiu geotehnic

Studiul geotehnic este necesar si util pentru orice constructie existent si viitoare.

Acesta contine date referitoare la  natura terenului astfel incat sa se poata realiza o fundatie adecvata  pentru viitoarea constructie dorita.

3. Obtinere Avize preliminare in vedera constructiei

Aceste avize sunt obligatorii in vederea depunerii documentatiei pentru obtinerea Autorizatiei de Construire.

Ele reprezinta Acordul preliminare in vederea constructiei al tuturor furnizorilor de utilitati (gaze naturale, electricitate, apa-canal, telefonie), servicii de salubriate si Agentia de protectia mediului.

Avizele sunt obligatorii si vitale demararii unui nou proiect.

5. Obtinere avize ISC pentru autorizatie constructie

Obtinerea unui aviz ISC (Inspectoratul de Stat in Constructii) este necesara in situatii diverse, de la constructii noi si pana la lucrari de modernizare/refacere sau alte tipuri de interventii realizate la constructii deja existente.

7. Intocmire documentatii PUZ / PUD

Planul Urbanistic Zonal (pe scurt PUZ) este in general necesar cand se doresc anumite modificari al regimului juridic/tehnic a unui teren/constructie.

Este instrumentul care coordoneaza si reglementeaza dezvoltarea urbanistica a unor zone caracterizate printr-o dinamica urbana accentuate.

Cele mai importante reglementari care se stabilesc printr-un PUZ sunt: regimul de construire, functiunea zonei, procentul de ocupare al terenului (POT), coeficientul de utilizarea al terenului (CUT), regimul de inaltime maxim admisa, regimul de construire, retragerea cladirilor fata de aliniament si fata de limitele percelei, protejarea monumentelor istorice.

Plan Urbanistic de detaliu (pe scurt PUD) este documentatia de urbanism cu care se confrunta cel mai des persoane private care intentioneaza sa demareze un proiect de constructii si care doresc obtinerea unor derogari de la conditiile de construire prevazute prin PUG sau PUZ sau detalierea acestora in cazul in care prevederile PUG/PUZ sunt insuficiente in vederea emiterii directe a Autorizatiei de Construire.

4. Realizare documentatii cadastrale

Un plan releveu se refera la operatiunea de masurare, desenare si de reprezentare la scara, vizand toate elementele terenului , a constructiei existente sau viitoare.

Documentatia topografica si cadastrala (plan de amplasament, plan de incadrare in zona, etc) vizate de OCPI este de asemenea obligatorie in solicitarea obtinerii Autorizatiei de Construire.

6. Intocmirea documentatiei pentru Autorizatie de Construire

Aceasta etapa, poate  cea mai importanta, presupune intocmirea documentatiei finale in vederea obtinerii Autorizatiei de Construire ca si document final care permite demararea propriu zisa a lucrarilor de construire.

Aceasta documentatie contine toate elementele care tin de Proiect de Arhitectura (schite, planuri, detalii constructive), Proiecte de instalatii interioare si exterioare (termice, electrice, sanitare), Proiect de rezistenta (detalii constructive, detalii materiale folosite), toate Avizele, certificatele si documentatiile prezentate la punctele de mai sus.

8.  Intocmire carti tehnice

Cartea tehnica a unei constructii contine o serie de documente, de la date complete ale proiectului de executie (planuri, schite de arhitectura, rezistenta, instalatii, bransamente utilitati),  documente de receptia lucrarii, documentele ce tin de garantiile materialelor si echipamentelor utilizate.

De asemenea, se va tine cont si de documentele ce atesta modificarile fata de proiectul initial.

Aceasta este un document vital pentru orice constuctie care trebuie redactat complet si in detaliu si obligatoriu pentru a fi pastrat la constructie conform reglementarilor legale in vigoare.

 

Program: Luni – Vineri  |  Orar: 09:00 – 18:00

Telefon: 0740 007 328

E-Mail: contact@proest.ro

 Pro Simpatix  SRL | RO 36613685, J32/1283/2016

GDPR